Wat is het toch fijn om aan het water te zitten, met de reuring van een jachthaven voor je neus. We weten al bijna niet beter, maar het is pas drie jaar geleden dat PorterHouse in de jachthaven van Naarden z’n deuren opende. Ard Hopstaken (“eigenlijk ben ik van huis uit fysiotherapeut”) heeft een goede neus voor horeca aan het water. PorterHouse heeft ook een vestiging in Huizen en Almere komt eraan.
Vrijwel altijd plek
Onze focus ligt nu even op Naarden. Zodra de zon schijnt, is het hier vechten om de deckchairs, die overigens in Helmond worden gemaakt door mensen met een beperking. Willen we een hapje eten, dan schuiven we op naar de serre, waar je echt heerlijk kunt zitten. Er is vrijwel altijd plek en als je even moet wachten, is het ook niet erg; zó’n locatie is dit.
Altijd 100% puur
Het culinaire brein van PorterHouse is chef-kok Tom Stoker. Toms middle name is perfectie en hij kiest altijd voor 100% puur. “Mensen hebben behoefte aan duidelijkheid”, weet Ard, “dus wij zijn duidelijk. Bij PorterHouse kun je terecht voor casual dining, informeel en in een ontspannen setting genieten. De kaart is niet ingewikkeld, maar er staan wel echt goede gerechten op. De kwaliteit is hoog, daar zetten we op in. Mensen gaan hier blij de deur uit en daar doen we het voor.” En wij zijn blij dat Ard ooit die carrièreswitch gemaakt heeft!
PorterHouse Naarden, IJsselmeerweg 6, Naarden. Telefoon: 035- 6942428. www.porterhouse.nl