Wie Patisserie Rémy in Blaricum bezoekt, kan maar beter een stoeltje meenemen. Op dat stoeltje kun je vervolgens in alle rust gaan zitten kijken naar al die prachtige kunstwerkjes die deze getalenteerde patissier-cuisinier tentoonstelt. Om vervolgens te ontdekken dat alles nét zo lekker smaakt als het eruitziet, en misschien zelfs wel nóg beter. Met die wetenschap behoeft Rémy eigenlijk geen aanbeveling meer. We houden hem liever voor onszelf.
Maar zoals dat gaat bij kunstenaars; die worden ontdekt. Hilversum was er dus als de kippen bij en zo zien we Rémy regelmatig verschijnen op televisie, bijvoorbeeld bij het favoriete Zapp-programma CupCakeCup of bij de nabeschouwing van Heel Holland Bakt. Men komt inmiddels uit alle windstreken naar de winkel van Rémy en zijn vrouw Natasja. Dat mag, want bakken en creëren is zijn lust en leven.
Al die heerlijkheden worden in eigen keuken vervaardigd: macarons, éclairs, valrhona bouchees, petits fours, bonbons en zelfs hazelnootpasta en hagelslag. Voor taarten gaan we sowieso naar Rémy. Je kunt ze ook bij hem bestellen, voor welke gelegenheid dan ook. Zijn gekste opdracht: ‘Maak een zo lelijk mogelijke taart. Als hij maar lekker is.’ Dat laatste lukte natuurlijk wel, maar lelijk? Het was de moeilijkste klus in zijn carrière.
Wij zitten nog steeds likkebaardend op ons stoeltje en als we dan toch een tip moeten geven, komen we uit bij de frambozen- of citroenmeringuetaart. Of toch de handgerolde truffels? Of wacht…
Patisserie Rémy, Dorpsstraat 5a, Blaricum. Telefoon: 035-5383691.
www.patisserieremy.nl