Stadse horeca, dat is wat John Vingerhoets en Mildo Kersten voor ogen hadden toen ze van start gingen met hun café-restaurant Nobel. De sympathieke ondernemers werkten eerst jaren samen in het populaire Gent aan de Schinkel in Amsterdam, als respectievelijk chef-kok en bedrijfsleider. Dat kunnen we zelf, of beter: dat wíllen we zelf, dachten ze, en dan in hun eigen Gooi. De Kapelstraat in Bussum is voor zo’n plan natuurlijk een uitstekende locatie.
Stamgasten
John en Mildo noemen het liever geen eetcafé, want daarvoor zijn de gerechten die uit de keuken komen toch echt van een tikje te hoog niveau. Gastvrijheid en een goede ambiance is belangrijk voor de heren, maar kwaliteit staat bij Nobel eveneens hoog in het vaandel. En dan hoef je niet veel meer van de daken te schreeuwen, want zoiets ontdekken mensen vanzelf. Daardoor heeft Nobel al binnen enkele maanden een flinke club stamgasten. Men zegt het voort en komt ervoor terug. Het loont de moeite, want de kaart verandert elke zes weken, dus er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.
Nobel hele dag open
Ook de borrel is inmiddels behoorlijk favoriet. Nobel is de hele dag open; vanaf 11 uur kun je al terecht voor koffie, brunch en vervolgens voor lunch, tea time, een borreltje en natuurlijk het diner. Plus, niet te vergeten, heerlijke, zelfgebakken taart. Die kan eigenlijk de hele dag door.
Kapelstraat 22/24, Bussum, Telefoon: 035-3030982. www.nobelbussum.nl